preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svibovec

Login
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

SATNICA, RASPORED SATI, VOZNI RED

Anketa
Koje od zabavnih događanja u školi biste odabrali i u njima sudjelovali?KORISNI LINKOVI

 

Upisi.hr

 

CARNet e-knjižnica

 

Nacionalni portal za učenje Nikola Tesla

 

CARNet webmail

 

 

 

 

Kvizovi i igre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2016.

Ukupno: 76733
Ovaj mjesec: 1031
Ovaj tjedan: 521
Danas: 62
vijesti
OBAVIJEST ZA UČENIKE - ONLINE NASTAVA
Melita Mesarić / datum: 8. 4. 2021. 12:00

VAŽNA OBAVIJEST !

Od ponedjeljka 12.04.2021. do petka 17.04.2021. godine nastava že se odvijati:

za 1. - 4. razred po Modelu A (u školi)

za 5. - 8. razred po Modelu C (online)

U privitku odluka.


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS
Melita Mesarić / datum: 1. 4. 2021. 08:14

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs i uskrsni blagdani!

Snagom nade koju donosi blagdan Uskrsa oplemenimo naš svakodnevni život solidarnošću, razumijevanjem za bližnje i dobrim djelima.

Želimo Vam mir i dobro u obitelji i zajednici.

Prekrasne uskrsne čestitke izradili u učenici 7. razreda i možete ih sve pogledati u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE - ONLINE NASTAVA
Melita Mesarić / datum: 25. 3. 2021. 08:51

VAŽNA OBAVIJEST!!

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda održavat će se u vremenu od 29.3.2021. do 01.04.2021. na daljinu.

Sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja sve osnovne škole nastavljaju s organizacijom rada prema modelu C (online nastava) za sve učenike od 5. - 8. razreda. 

Online nastava prema spomenutoj organizaciji rada kreće od ponedjeljka, 29. ožujka i traje do četvrtka, 01. travnja 2021. godine.

Nastava za učenike od 1. - 4. razreda u istom periodu odvija se u školi.

Dana 02. travnja 2021. godine (petak) počinje proljetni odmor učenika. Nastava počinje 12. travnja 2021. (ponedjeljak), a o samom obliku nastave bit će stavljena obavijest.

U privitku možete pronaći i pročitati sve dokumente vezane za ovu obavijest.


[OPŠIRNIJE]22. ožujka – Svjetski dan voda
Melita Mesarić / datum: 22. 3. 2021. 10:51

Ujedinjeni narodi pokrenuli su 1993. godine obilježavanje Svjetskog dana voda, koje se provodi svake godine 22. ožujka. Svake godine odabire se druga tema obilježavanja, a ove je to vrednovanje voda. Što je za Vas voda?  Za nas je to čarobna tekućina brojnih skrivenih svojstava!

Učenici 7.a razreda na satu razrednika izvodili su pokuse s vodom. Istražili su njena svojstva. Naučili su da je voda jako dobro otapalo, otapa brojne tvari (sol, šećer, plinovi) te na taj način omogućava život u vodi, ali i prijenos tvari u našem organizmu. Ispitivali su kakav je odnos temperature i gustoće vode. Zaključili su da je voda posebna po tome što i voda više temperature i led imaju manju gustoću od hladne vode. Ta se pojava naziva anomalija vode i omogućava život na dnu voda stajaćica iako je njihova površina zaleđena ili previsoke temperature za život živih organizama.

Naelektriziranom vješalicom ispitali su polarnost vode. Zbog svoje građe, u molekuli vode mogu se vidjeti polja s viškom negativnog naboja i polja s manjkom negativnog naboja, odnosno parcijalnim negativnim i pozitivnim nabojem. Zbog toga se molekule vode u blizini naelektriziranih plastičnih štapova drugačije orijentiraju, a to se očituje u primicanju mlaza plastičnom štapu.

Kako vode na Zemlji i dan danas nema dovoljno,  niti je ona dostupna svima, izradili su priručni pročišćivač za vodu kojom su pročistili prljavu vodu. Na taj način šalju Vam svima poruku da  vodu treba racionalno koristiti, a prije njenog ispuštanja u prirodu pročistiti.

Svoje istraživanje magičnih svojstava obične vode učenici 7.a razreda prikazali su interaktivnim plakatom kojeg možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://www.canva.com/design/DAEZIZUOaDE/faNSNQyqnZ6SO5Fu-G9b7w/view?utm_content=DAEZIZUOaDE&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink
Svakako pogledajte što se skriva iza poveznica na plakatu.

Ana – Maria Beatrice Šikić,

razrednica 7.a razreda


[OPŠIRNIJE]St Patrick's day
Melita Mesarić / datum: 17. 3. 2021. 11:03

Učenici OŠ Svibovec sa svojom učiteljicom engleskog jezika, Irenom Vugrinec, obilježili su Dan Sv. Patrika. Njihom rad i kreativnost možete pogledati u našoj foto-galeriji http://os-svibovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=97

Dan svetog Patrika je tradicionalni irski praznik koji se slavi 17. ožujka. Taj se praznik povezuje sa svime što je irsko: zelenom bojom, zlatom, djetelinom i srećom. Najvažnije od svega, Sv. Patrik je dan za duhovnu obnovu i molitvu za misionare širom svijeta.


[OPŠIRNIJE]Kod nas nema panjeva!
Melita Mesarić / datum: 3. 3. 2021. 15:24

U srijedu, 3. ožujka 2021. godine, učenici matične škole OŠ Svibovec, polaznici izvannastavne aktivnosti Vrtlarenje sudjelovali su u Kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj koja se odvija u cijeloj Hrvatskoj u organizaciji Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“.

Prošlogodišnja građanska inicijativa "Dani kolektivne sadnje drveća" pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena nastavlja se i ove godine Tjednom kolektivne sadnje.

Na brijegu ispred škole uz sadnice lijeske, svibe, kestena i lipe zasađene u listopadu 2019., a koje su odoljele vremenskim prilikama i preživjele, posađena je još jedna sadnica lipe te sadnica duglazije. Uz sadnice postavljenje su i interaktivne informativne ploče s informacijama o svakoj vrsti. Skeniranjem QR kodova na pločama možete saznati gotovo sve informacije o vrstama koje smo zasadili.

U školskom voćnjaku u kojem je na proljeće zaživio nasad oraha, a uz jabuke čije plodove u školi uživamo zasađene su još dvije sadnice krušaka, dvije sadnice šljiva, dvije sadnice trešnji, mušmula i josta.

Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ već ima u potpunosti osposobljenu digitalnu kartografsku vizualizaciju svih zasađenih lokaliteta, sa mogućnošću unosa popratnih informacija, a izrađenu u suradnji sa CROGIS-om, Centrom za održivi razvoj GIS tehnologijama. Na toj karti na poveznici https://panj.crogis.hr/?lat=46.21200259473829&lng=16.477422594762174&zoom=18  možete vidjeti i područja oko naše škole koja smo zasadili tijekom akcija prošle i ove godine.

Dio sadnica donacija je Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj“, a dio je donacija Parkova Varaždin te im ovim putem zahvaljujemo.

Kolektivna sadnja drveća traje cijeli tjedan pa vas pozivamo da i Vi u svojem dvorištu zasadite drvo i ne budete panjevi.

Ana – Maria Beatrice Šikić

Više fotografija možete vidjeti u našoj fotogaleriji


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica – 24. veljače 2021.
Melita Mesarić / datum: 24. 2. 2021. 16:38

Učenici i djelatnici OŠ Svibovec, te PŠ Drenovec i PŠ Gornja Poljana obilježili su Dan ružičastih majica.

Dan ružičastih majica također je poznat i kao Dan borbe protiv vršnjačkog zlostavljanja.

Ime je dobio po inicijativi koju je 2007. pokrenula grupa aktivista u gradu Berwick u kanadskoj provinciji Nova Škotska nakon što je Chuck McNeill, učenik lokalne škole, zlostavljan od svojih kolega, zato što je u školu došao odjeven u ružičastoj majici kao podrđka svojoj majci.

Aktivisti su kupili 50 ružičastih majica i podijelili ih njihovim vršnajcima. Prije toga je 27. veljače proglašen Danom borbe protiv zlostavljanja u Britanskoj Kolumbiji.

Taj su primjer slijedile brojne druge zemlje. Obilježava se zadnje srijede u veljači. Jednoglasnom odlukom Hrvatskog sabora cijela Republika Hrvatska nosi ružičasto tijekom jednog dana u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Pogledajte slike u našoj FOTOgaleriji

 


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Melita Mesarić / datum: 15. 2. 2021. 09:49
Od 8. - 12. veljače u našoj školi obilježavao se DAN SIGURNIJEG INTERNETA. Na nastavi informatike kroz različite aktivnosti objasnili smo i pokazali koliko je važno čuvati se u virtualnom svijetu. 
Program obilježavanja sigurnosti na Internetu provodio se u svim razrednim odjelima. U prvom su razredu učenici izrađivali igru memorije, u drugom razredu osmišljavali i izrađivali strip „Ana i Marko sigurno surfaju internetom“, dok su u šestom razredu učenici samostalno izradili plakat na ovu temu. 
Poznat nam je podatak da više od 95% djece u Hrvatskoj ima pristup internetu, i to uglavnom putem mobilnih uređaja, a svako treće dijete izloženo je neprimjerenom sadržaju i zlostavljanju putem interneta.
Vrlo je važno čuvati osobne podatke i ne dijelit ih ni sa kime. 
Izloženost neprimjerenom sadržaju i e-nasilje dovodi do neugodnih emocionalnih reakcija, poput straha, ljutnje, frustracije, depresije, promjena ponašanja kao što su izoliranje, loši rezultati i izostajanje iz škole, delinkvencija i osveta te ekstremnih reakcija kao što su samoozljeđivanje i pokušaji ili izvršenja samoubojstva. Sumnjamo li na to da je netko žrtva e-nasilja, prva stvar koju trebamo učiniti je razgovarati s tom osobom te je savjetovati da ne odgovara na uznemirujući sadržaj. Poruke ne treba obrisati jer mogu poslužiti kao dokaz te o tome treba obavijestiti roditelje ili djelatnike škole. U slučaju da se nasilje nastavi, treba obavijestiti policiju.
Pozivamo sve učenike i njihove roditelje da odgovorno i savjesno pristupaju korištenju Interneta, brinu jedni o drugima i u virtualnom svijetu, te da poštuju svoju i tuđu privatnost.
Katarina Zorko Zadravec

[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN 2. veljače – Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa
Melita Mesarić / datum: 4. 2. 2021. 08:47

2. veljače – Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa

Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa obilježava se 2. veljače u svim državama svijeta. Na taj dan 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru donesena je Konvencija o zaštiti vlažnih staništa, koju je do danas potpisalo više od 159 zemalja, među kojima i Hrvatska.

Ramsarska Konvencija je sporazum koji čini okvir za međunarodnu suradnju u zaštiti i razumnom iskorištavanju močvara. Prilikom pristupa Konvenciji svaka zemlja mora  odabrati po određenim kriterijima najmanje jedno vlažno područje koje će odlučiti sačuvati i trajno se za njegov opstanak brinuti. Takvo se područje upisuje na popis vlažnih područja od međunarodnog značaja - Ramsarski popis. Tako je nastao Ramsarski popis na kojem se danas nalazi 2177 područja pokrivajući ukupnu površinu od oko 209 milijuna hektara na svim kontinentima.

Slika 1. Ramsarska područja u svijetu

Na Ramsarskom popisu je i naših pet močvarnih područja; Crna Mlaka, Dolina Neretve, Kopački rit, Lonjsko i Vransko jezero.

Slika 2. Ramsarska područja u Hrvatskoj

Učenici petog razreda naše škole o važnosti očuvanja močvara i močvarnih staništa učili su na nastavi Prirode. Uz video koji im je predočio ljepote Doline Neretve, naučili su da su močvare staništa brojnih vodozemaca i gmazova te odmorište tijekom godišnjih migracija velikom broju ptica močvarica, ali i da je plodno močvarno tlo pogodno za razvoj poljoprivrede te je razvoj poljoprivrede bitno utjecao na smanjenje površine močvara u Hrvatskoj. Zaključili su kako važno štiti močvare budući da su veoma bitan čimbenik u regulaciji vodnog režima, to jest vrlo lako mogu sakupiti veliku količinu vode koja bi u slučaju da močvare ne postoje izazvala poplave. Bojanke kojima su istražili bioraznolikost močvarnih staništa izložene su na panou u holu škole.

Slika 3. Bojanke učenika petog razreda

Ana – Maria Beatrice Šikić


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE - POVRATAK U ŠKOLU
Melita Mesarić / datum: 28. 1. 2021. 12:35

Od ponedjeljka 1.veljače 2021. godine za sve učenike škole od 1. do 8. razreda nastava se organizira u školi po modelu A. Za vrijeme  boravka u školi za učenike ostaje obveza pridržavanja epidemioloških mjera.

U prilogu (klikom na opširnije) nalazi se Odluka, te vozni red.


[OPŠIRNIJE]Europski dan zaštite osobnih podataka
Melita Mesarić / datum: 27. 1. 2021. 10:31

Svake se godine 28. siječnja obilježava kao Europski dan zaštite osobnih podataka.

U prilogu (klik pod "opširnije") su zgodne brošure za učenike i roditelje sa svrhom edukacije o zaštiti vlastite privatnosti i osobnih podataka djece na internetu.

Kratki AZOP filmići su ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=YCPSQR7XHbk&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=ZHr_C47JPig&feature=youtu.be

I ovaj film je zanimljiv i traje oko pola sata: https://www.youtube.com/watch?v=heIuQUASpGc

 Kratke upute roditeljima na što je dobro da pripazite:

https://www.biconsult.hr/gdprcroatia/1035-kako-educirati-nasu-djecu-o-zastiti-privatnosti-3

Evo 6 savjeta:

1. Objasnimo djetetu da sve što objavi, lajka, podijeli, komentira ostaje zapisano negdje i da valja dva put promisliti prije svake objave. Dobro je i za pripomenuti da brisanje posta s Fejsa ne znači da su te informacije o nama izbrisane.

2. Otvorenost u odnosima je ključ, kao i u pojašnjavanju da je svakom njihovom objavom u pitanju i privatnost cijele obitelji i da kao obitelj možemo pomoći djetetu u svakoj dvojbi oko sigurnosti na internetu.

3. Upoznajmo dijete o phishing prijetnjama i kako uobičajeno takvi emailovi ili poruke izgledaju te što se u njima traži od naših podataka. Važno je naučiti dijete da ne klika na linkove bez provjere s roditeljima i da ne dijeli svoje osobne podatke putem takvih poruka. Najbolje je da roditelji sami pokažu phishing poruke koje su zasigurno dobili posljednjih dana.

4. Podučimo djecu da ne prihvaćaju prijateljstva na društvenim mrežama s nepoznatim osobama. Roditelji, pregledajmo postavke privatnosti na društvenim mrežama za račune djeteta i stavite da njihove objave vide samo njihovi prijatelji.

5. Roditelji, naučimo djecu da ne odgovaraju na razne zabavne kvizove na društvenim mrežama.

6. Kao roditelji imamo puno pravo i obvezu voditi brigu o zaštiti privatnosti svog djeteta, imamo i pravo u ime djeteta zatražiti pristup osobnim podacima koje određena društvena mreža ili web stranica prikuplja od našeg djeteta.


[OPŠIRNIJE]“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID”
Melita Mesarić / datum: 27. 1. 2021. 09:56

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

U privitku je brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

Klikom na  "opširnije" možete preuzeti brošure.


[OPŠIRNIJE]ONLINE NASTAVA ZA UČENIKE 5. - 8. RAZREDA OD 18.01.2021.
Melita Mesarić / datum: 13. 1. 2021. 10:12

VAŽNA OBAVIJEST!!

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda održavat će se u vremenu od 18.1. do 29.1.2021. na daljinu.

Sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja sve osnovne škole nastavljaju s organizacijom rada prema modelu C (online nastava) za sve učenike od 5. - 8. razreda. 

Online nastava prema spomenutoj organizaciji rada kreće od ponedjeljka, 18. siječnja i traje do petka, 29. siječnja 2021. godine.

Nastava za učenike od 1. - 4. razreda u istom periodu odvija se u školi.

U privitku možete pronaći i pročitati sve dokumente vezane za ovu obavijest.


[OPŠIRNIJE]ONLINE NASTAVA ZA UČENIKE 5. - 8. RAZREDA
Melita Mesarić / datum: 3. 12. 2020. 12:12

Sukladno Zaključku Stožera Civilne zaštite i Preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije sve osnovne škole u Varaždinskoj županiji kreću na organizaciju rada prema modelu C (online nastava) za učenike od 5. - 8. razreda. 

Kako su svi od 5. do 8. razreda naše škole već na online nastavi, samo tako dalje i nastavljamo do 23. prosinca 2020. godine.

Detaljne upute dobit ćete u Teams.

U privitku (klikom na "opširnije") možete pronaći i pročitati sve dokumente vezane za ovu obavijest.


[OPŠIRNIJE]Dabar 2020.
Melita Mesarić / datum: 20. 11. 2020. 13:02

Ove školske godine učenici naše škole su po prvi puta sudjelovali na natjecanju iz informatičkog i logičkog razmišljanja „Dabar“. Radi se o natjecanju koje se u Hrvatskoj provodi od 2016. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Više o samom natjecanju može se pročitati na stranici https://ucitelji.hr/dabar/

Natjecanje Dabar je osmišljeno kako bi se djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje. Zainteresirani učenici prijavili su se učiteljici informatike, Katarini Zovko Zadravec i učiteljici matematike, Zdravki Đurđević.

Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su osmislili stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

U našoj školi natjecanje se provelo u razdoblju od 9. 11. do 13.11., podijeljeno u manje skupine, radi poštivanja epidemioloških mjera. Ove školske godine na natjecanju je sudjelovalo 40-tak učenika.

Svim učenicima zahvaljujemo na sudjelovanju i pozivamo sve da se i slijedeće godine uključe.

Učiteljice informatike i matematike, Katarina i Zdravka.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica 2019./2020
Melita Mesarić / datum: 19. 11. 2020. 11:00

Početkom ove školske godine, točnije 17.9.2020. u prostorijama OŠ Svibovec i PŠ Drenovec i PŠ Gornja Poljana provedeno je još jedno natjecanje iz matematike „Klokan bez granica“.

Natjecanje je prvotno trebalo biti provedeno 19.3.2020. no radi epidemiološke situacije u RH je odgođeno do jeseni.

Na natjecanje se prijavilo ukupno 37 učenika naše škole, podijeljeni u 4 kategorije:

15 učenika u kategoriji Pčelice (2. razred)

7 učenika u kategoriji Leptirići (3. razred)

9 učenika u kategoriji Ecolier ( 4. i 5. razred)

6 učenika u kategoriji Benjamin (6. i 7. razred)

Od naših 37 učenika koji su ove godine sudjelovali na natjecanju, čak četvero učenika (gotovo 11%) plasiralo se svojim rezultatom među 10% najuspješnijih u Hrvatskoj.

To su učenice:

Karolina Denžić (3. razred)

Jana Škrlec (3. razred)

Lana Kukec (6. razred) i

Lucija Sopić (7. razred)

Ovim putem svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a posebno pohvaljujem nagrađene učenice, koje su na ovaj način predstavile i svoju školu.

Također, pozivam učenike da se i ubuduće nastave  prijavljivati na natjecanja. Time sječu nova iskustva i mogu usporediti svoje znanje sa znanjem vršnjaka diljem Hrvatske.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Melita Mesarić / datum: 18. 11. 2020. 16:31
 

Dan kada je pao Vukovar prije 29 godina, nakon tri mjeseca opsade i više od 

6,5 milijuna granata koliko je palo na grad, ostat će u našem trajnom sjećanju. 

Bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza 1991. godine, a završila 18. studenoga 1991. godine 

slomom obrane grada. Tijekom agresije u Vukovaru je, prema podacima Hrvatskog sanitetskog

stožera, do 19. studenoga 1991. godine poginulo 450 branitelja i 1350 civila, od toga 86 djece.

 

Škabrnja je, uz Vukovar, simbol stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu. U Škabrnji

je 18. studenoga 1991. godine ubijeno i masakrirano 43 civila i 15 hrvatskih branitelja.

 Sveukupno u Domovinskom ratu, Škabrnja je imala 55 civilnih žrtava i 25 poginulih branitelja.

Nakon rata još je šest mještana stradalo od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

Do oslobođenja mjesta u Oluji 1995. godine, u Škabrnji je ubijeno 86 osoba.

 

Svake godine u našoj školi obilježavamo prigodnom priredbom taj dan. U našoj školi nalazi se

i spomen-soba poginulim braniteljima - 11 branitelja bili su učenici naše škole.

Zapalili smo svijeće na našem vodotornju u spomen-sobi.

Kako zbog epidemioloških mjera nismo mogli održati priredbu, to nas nije spriječilo u

obilježavanju tog važnog dana. Učenici i djelatnici OŠ Svibovec i područne škole

PŠ Gornja Poljana i PŠ Drenovec odali su počast poginulim braniteljima,

a umjesto priredbe napravili su virtualnu izložbu koju možete pogledati na poveznici

 https://www.artsteps.com/view/5faea0b282c35a2956054ec0


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POVRATKU U ŠKOLSKE USTANOVE
Melita Mesarić / datum: 5. 11. 2020. 09:10

Dragi učenici i roditelji !

Ovim putem vas obavještavamo da će se od ponedjeljka 09.11.2020. godine nastava odvijati u školskim ustanovama prema važećem rasporedu sati, dakle vraćamo se uobičajenom načinu rada. Autobusni prijevoz za učenike je organiziran. Molim sve da se pridržavaju uputa učitelja.

Ostanite svi zdravi i veseli, kao i do sada, i svima želim uspješan nastavak školovanja ! laugh

Melita Mesarić, ravnateljica škole


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PRELASKU NA NASTAVU NA DALJINU
Melita Mesarić / datum: 25. 10. 2020. 12:02

Dragi učenici i učenice, poštovani roditelji,

zbog loše epidemiološke situacije u našoj školi, a prema preporuci epidemiološke službe Varaždinske županije, od sutra 26.10.2020. godine počinjemo raditi po modelu nastave na daljinu. Taj model nastave će se primjenjivati do 06.11.2020. Povratak u školske klupe očekujemo 09.11.2020.

Nastava će se za sve razrede odvijati online prema školskom rasporedu na već uhodan i dogovoren način. Sve dodatne informacije dobit ćete u platformi Teams.

Za dodatna pitanja ili poteškoće, molimo vas da se obratite prvo razredniku/ci, a potom ravnateljici škole na broj mobitela 091 282 7119.

U nadi da ostanete zdravi i da spriječimo daljnje širenje COVID-19 među djelatnicima i učenicima srdačno vas pozdravljam! 

Ravnateljica škole 

Melita Mesarić


[OPŠIRNIJE]Upute Stožera CZVZŽ - obavijest roditeljima
Melita Mesarić / datum: 12. 10. 2020. 14:58
S obzirom na nagli rast broja novo zaraženih na području Varaždinske županije u proteklih nekoliko dana i obzirom na činjenicu da učestalo dolazi do ispadanja grupa i razreda iz obrazovno - odgojnog sustava,  Epidemiološka djelatnost Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije nalazi se u situaciji da traži odgojno – obrazovne ustanove da same preuzmu obvezu da osobno obavještavaju i informiraju o samoizolaciji i karanteni svakog roditelja djeteta koje se stavlja u tu mjeru. (Škola dobije obavijest od epidemiologa, a škola/razrednici obavještavaju roditelje djece). Uz obavijest roditelji će primiti i Uputu HZJZVŽ o samoizolaciji/ karanteni djece.
 
Također, ako je Vašem djetetu određena samoizolacija/karantena od strane epidemiologa, a nije vezano uz školu (nego Vaše osobne kontakte) molimo Vas da o tome odmah obavijestite razrednika/školu jer je škola obvezna informacije o broju djece u samozolaciji i broju zaražene djece svakodnevno slati u MZO. 
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]NAŠ NOVI PLASTENIK
Melita Mesarić / datum: 2. 10. 2020. 13:43

U našem vrtu, osim voćnjaka i presađenih oraha, imamo još jednu novost - u sklopu prateće mjere Školske sheme dobili smo od Ministarstva poljoprivrede sredstva za novi plastenik.

Prijavili smo prateću mjeru i uspjeli dobiti plastenik od 50m2, a uz njega i dodatni materijal i potreban pribor za vrtlarenje. Plastenik nam je postavljala tvrtka SanTek d.o.o. iz Novog Marofa.

Svrha projekta je povezivanje djece s poljoprivredom, njihove edukacije o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima hrane, ekološkoj poljoprivredi, održivoj proizvodnji i sprečavanju rasipanja hrane. Sustavnom edukacijom djece kroz prateće obrazovne mjere pridonijet će se podizanju razine svijesti o važnosti potrošnje voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda kao nutritivno izuzetno vrijednih namirnica te promjeni prehrambenih navika s aspekta očuvanja zdravlja i kontrole unosa masti, šećera i soli.

U našoj školi imamo izvannastavnu aktivnost Vrtlarenje koju vodi učiteljica prirode, biologije i kemije Ana-Maria Beatrice Šikić. Nadamo se da će i ostali učenici, učitelji, djelatnici školi uživati u radu i plodovima koji će sami ubrati.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Anita Balažinec Zdelar / datum: 17. 9. 2020. 13:04

 

Dana 10. 9. 2020. učiteljice razredne nastave Lucija Pokos, Jasna Pokos,Silvica Mikulić i Sanja Grden te njihovi učenici obilježili su Hrvatski olimpijski dan.  Provedeni su aerobik te razne štafetne igre.

Fotografije možete pogledati u prilogu.


[OPŠIRNIJE]POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE 2020./2021.
Melita Mesarić / datum: 7. 9. 2020. 15:19

Poštovani i dragi učenici, roditelji, nastavnici i svi vi koji činite našu veliku obitelj dobro nam došli na još jedan početak školske godine !

Čeka nas jo jedna izazovna nastavna godina. Krećemo s nastavom po modelu A, gdje su svi učenici u školi. U autobusu svaki učenik sjedi sam i ima masku, maske se koriste u hodicima,a u učionicama nisu potrebne.

Molim sve da budu ozbiljni i pridržavaju se uputa.

S desne strane na web-stranici nalazi se nova satnica, rasporedi sati, vozni red, a u kartici Jelovnik i novi jelovnik za rujan. Školska kuhinja počinje s radom sutra 08.09.2020. godine.

Želim svima uspješnu ovu posebnu školsku godinu i neka vam bude izazov skupljati znanja usprkos svemu što nas okružuje!

 


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA PRVOG NASTAVNOG DANA 07.09.2020.
Melita Mesarić / datum: 3. 9. 2020. 12:19

REDOSLIJED VOŽNJE – OSNOVNA ŠKOLA SVIBOVEC

DOLAZAK učenici viših razreda borave u školi od 8,00 do 9,00 sati

Linija 1. Polazak Retkovec 7:00 – Grešćevina 7:05 – Gornja Poljana 7:10 – Donja Poljana 7:15 – Svibovec 7:25

Linija 2. Polazak Leskovec 7:30 – Drenovec 7:40 – Lovrentovec 7:45 – Svibovec 7:50

Linija 3. NIŽI RAZREDI: učenici nižih razreda borave u školi od 9,30 do 10,30 sati

Polazak Leskovec 8:55 – Drenovec 9:05 – Lovrentovec 9:15 – Svibovec 9:20

POVRATAK

Linija 1. Svibovec 9:00 – Donja Poljana 9:05 – Gornja Poljana 9:10 – Grešćevina 9:15 – Retkovec 9:20

Linija 2. Svibovec 9:30 – Leskovec 9:35 – Drenovec 9:45 – Lovrentovec  9:50

Linija 3. NIŽI RAZREDI: Svibovec 10:35 – Leskovec 10:45 – Drenovec 10:55 – Lovrentovec 11:05

REDOSLIJED VOŽNJE – PODRUČNA ŠKOLA GORNJA POLJANA

učenici borave u školi od 9,00 do 10,00 sati

Polazak Grešćevina 8:25 => Donja Poljana 8:35 => Gornja Poljana 8:45

Povratak Gornja Poljana 10:05 => Grešćevina 10:10 => Donja Poljana 10:20

 

PODRUČNA ŠKOLA DRENOVEC

učenici borave u školi od 8,00 do 9,00 sati

 

NA ULAZIMA U ŠKOLU POČEKAT ĆE VAS RAZREDNICI, TE OBJASNITI I POKAZATI KOJI ULAZ ĆETE KORISTITI I GDJE JE VAŠA GARDEROBA I UČIONICA.

 

DOBIT ĆETE KNJIGE, PA VAS MOLIMO DA UZMETE TORBE I VREĆICE.

NEK JE SVIMA SRETNO U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI !


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE
Melita Mesarić / datum: 2. 9. 2020. 17:08

Ova obavijest namijenjena je roditeljima samo one djece koja se ubrajaju u posebno osjetljivu skupinu djece ili su u kućanstvu s takvom osobom.

PREPORUKA  VEZANO UZ IZRAZITO VULNERABILNE (OSJETLJIVE) OSOBE

Poštovani roditelji,

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici:https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke."

U skladu s navedenim,  ukoliko Vaše dijete spada u skupinu vulnerabilnih (osjetljivih) osoba ili živi u kućanstvu s takvom osobom,  s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, molimo vas da se obratite  liječniku primarne zdravstvene zaštite vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi te nas o svim preporukama liječnika obavezno obavijestite.

Ujedno, u privitku dokumenta možete pročitati najnovije Preporuke za rad u školi, od kojih se jedan dio odnosi i  na preporuke za roditelje.


[OPŠIRNIJE]Upute za početak školske godine 2020./2021.
Melita Mesarić / datum: 2. 9. 2020. 16:59

Poštovani roditelji i učenici, molimo vas da se detaljno upoznate s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za početak nove školske godine.

Poštovani roditelji,

Prošla školska godina bila je vrlo izazovna, no srećom, zahvaljujući održavanju nastave na daljinu,  svi učenici uspješno su završili razrede koje su polazili. Pred nama je skori početak nove školske godine. Ono što veseli sve nas, a vjerujemo i vas, jest da 7. rujna počinje nastava za SVE učenike i to u školi. 

Cijeli svijet trenutno se susreće svakodnevno s izazovom života s novim, još neistraženim virusom COVID-19. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da djeca u školi budu sigurna.  Kako biste vi kao roditelji izvršili ono što je dio vaših obaveza te poučili djecu pravilnom i odgovornom ponašanju, molimo vas da zajedno s vašim djetetom više puta pročitate upute  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te djetetu objasnite sve što mu možda nije jasno.  Ovo nam je izuzetno važno kako bi djeca dolaskom u školu već bila pripremljena na ono što ih čeka. Upute možete pročitati na stranici:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Samo zajedničkim trudom i odgovornim ponašanjem, djeca će moći polaziti nastavu u školi. Stoga učinimo zajedno sve što možemo da im to omogućimo.

Ravnateljica: Melita Mesarić


[OPŠIRNIJE]ZAPRIMANJE PRIJAVNICA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU
Melita Mesarić / datum: 20. 7. 2020. 13:29

Novost od ove godine je mogućnost dostava prijavnica osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ u propisanom roku. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti razredniku osobno ili elektroničkim putem (slikana ili skenirana).

Prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ može dohvatiti i razrednik te je poslati učeniku u virtualnoj učionici ili elektroničkim putem.

Ako učenik nema mogućnost ispisati popunjenu ispisati popunjenu prijavnicu, učenik i roditelj/skrbnik mogu je digitalno potpisati te dostaviti razredniku elektroničkim putem.

Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu i nemaju digitalni potpis, popunjenu prijavnicu može ispisati razrednik, a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu.

Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/skrbnik i to, u pravilu, s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/skrbnika navedena u e-Dnevniku. Ako je roditelj/skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u e-Dnevniku, razrednik treba kontaktirati roditelja/skrbnika telefonskim putem i provjeriti je li roditelj/skrbnik doista poslao potpisanu prijavnicu s te adrese.


PRIJAVNICU DOSTAVITI NA E-MAIL tajnistvo@os-svibovec.skole.hr ili ravnateljica@os-svibovec.skole.hr.

 Ukoliko skenirate ili fotografirate prijavnicu molimo vas da provjerite da su svi podatci čitljivi te da slika nije mutna. 

 

PRIJAVNICE SE ZAPRIMAJU OD 22.7. do 24.7. do 10 sati.

 

Ukoliko dolazite u školu potpisati prijavnicu molimo da dogovorite  se držite dogovora s razrednicima i dođete 23.07.2020. u 9,00 sati pridržavajući se svih epidemioloških mjera zbog epidemiološke situacije.


[OPŠIRNIJE]UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI
Melita Mesarić / datum: 14. 7. 2020. 11:16

Poštovani roditelji i učenici,

u kartici "Udžbenici" nalazi se popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2020./2021.

Kupuju se samo radne bilježnice i dodatni materijali.

http://os-svibovec.skole.hr/ud_benici#mod_news

 


[OPŠIRNIJE]PODJELA SVJEDODŽBI
Melita Mesarić / datum: 6. 7. 2020. 12:11

Podjela svjedodžbi održat će se u srijedu 08.07.2020. godine.

U Područnim školama u 9,00 sati, odnosno prema dogovoru s razrednicama.

U matičnoj školi:

niži razredi u 9,00 sati (u svojim učionicama)

viši razredi (od 5. do 7.) u 9,30 sati: 5.a učionica br. 3, 6.a učionica br. 1, 7.a učionica br. 6

Svečana podjela svjedodžbi učenicima 8.a i 8.b razreda bit će u 10,00 sati u školskoj dvorani.

Molim sve učenike da se kao i ko sad pridržavaju epidemiološkim mjera. Učenici u školu ulaze redom od 1. do 8. razreda uz obaveznu dezinfekciju ruku na ulazu i prolasku kroz dezinfekcijsku barijeru.

Molim učenike da na podjelu svjedodžbi ponesu svoje kemijske olovke za potpis (bilo bi dobro ponijeti i neki fascikl kamo ćete staviti svjedodžbu) i još jednom molim da se poštuju sve mjere.

Ravnateljica škole:

Melita Mesarić

 


[OPŠIRNIJE]PRIJAVE ZA CENTRE IZVRSNOSTI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
Melita Mesarić / datum: 17. 6. 2020. 09:08

Poštovani roditelji,

 

online prijave za Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2020./2021. traju od 16. lipnja do 6. srpnja 2020. godine. Za prijavu kliknite OVDJE.

 

Zaključna testiranja bit će u razdoblju od 31. 8. do  5. 9. 2020., a o vremenu i mjestu testiranja učenike će putem elektroničke pošte obavijestiti voditelji centra za koji su se prijavili.

 

Sve dodatne informacije učenici i roditelji ili staratelji, mogu dobiti od voditelja centara (konktakti na stranicama svakog centra) ili putem elektroničke adrese etc-hrvatska@civz.hr.

 

Brošuru o svim Centrima izvrsnosti Varaždinske županije možete preuzeti OVDJE.


[OPŠIRNIJE]BROŠURE O SREDNJIM ŠKOLAMA
Melita Mesarić / datum: 17. 6. 2020. 09:06

Poštovani roditelji, dragi učenici osmih razreda,

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je brošuru "Kamo nakon osnovne škole?". Brošuru možete pročitati OVDJE.

 

Varaždinska županija objavila je brošuru "Odaberi svoju školu - Vodič kroz srednje škole Varaždinske županije". Brošuru možete pročitati OVDJE.


[OPŠIRNIJE]POVRATAK UČENIKA 1. - 4. RAZREDA U ŠKOLU
Melita Mesarić / datum: 22. 5. 2020. 10:14

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine ponovno započinje redovita nastava U ŠKOLI za sve učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda. Nastava će se održavati i u našim područnim školama.

Svi učenici od 1. do 4. razreda obvezni su dolaziti u školu, osim onih učenika koji zbog epidemioloških – zdravstvenih razloga ili nekih drugih opravdanih razloga ne smiju ili ne mogu doći na nastavu. O tome su roditelji dužni obavijestiti učitelje, kao i u svakom slučaju izostanka djeteta iz škole koji je bio prije izbijanja epidemije.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20. 5. 2020. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda  od 25. svibnja 2020.

Prema uputama i preporukama  HZJZ od 25. svibnja 2020. godine (ponedjeljak) postoji mogućnost dolaska učenika na nastavu u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke još uvijek ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, već samo za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Skrećemo vam pozornost na slijedeće:

  • da roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
  • da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

VAŽNE INFORMACIJE:

  • prema uputama HZJZ- a i preporuka MZO-a , nastava se može organizirati tako da u grupi bude 15 do 20 učenika , prema potrebi moguće je i više .
  • u školi će se održavati nastava iz svih nastavnih  predmeta koji su predviđeni za učenike od 1. do 4. razreda

Školska kuhinja radi od ponedjeljka 25.5.2020.

Autobusi će od ponedjeljka 25.5.2020. voziti prema sljedećem rasporedu vožnje:

REDOSLIJED VOŽNJE – PODRUČNA ŠKOLA GORNJA POLJANA

Polazak Grešćevina 7:30 => Donja Poljana 7:35 => Gornja Poljana 7:40

Povratak Gornja Poljana 12:40 => Donja Poljana 12:45 => Grešćevina 12:50

REDOSLIJED VOŽNJE – OSNOVNA ŠKOLA SVIBOVEC

Učenici iz Grešćevine i Donje Poljane su u autobusu (polaze kad i učenici u PŠ Gornja Poljana)

Polazak Leskovec 7:45 => Drenovec => 7:55 => Lovrentovec 8:00 => OŠ Svibovec 8:05

Povratak OŠ Svibovec 12:20 => Lovrentovec 12:25 => Drenovec 12:30 => Leskovec 12:35 => odlazak prema Gornjoj Poljani

U slučaju bilo kakvih pitanja, roditelji/skrbnici mogu kontaktirati razrednice svoje djece ili ravnateljicu Škole (mob.: 0912827119).

Pod Opširnije - Upute i preporuke

Veselimo se susretu u našoj školi!

                                                                              Melita Mesarić, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NASTAVKU IZVOĐENJA NASTAVE NA DALJINU ZA SVE UČENIKE RAZREDNE NASTAVE
Melita Mesarić / datum: 10. 5. 2020. 10:51

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda

Budući da je istekao rok za predaju izjava roditelja o pohađanju nastave u školi od 11.5. za učenike od 1. do 4. razreda, obavještavamo vas da nismo zaprimiti niti jednu izjavu. S obzirom na to nastava će se za sve učenike od 1. do 4. razreda i dalje odvijati na način kao i do sada, odnosno na daljinu putem komunikacijskih kanala koje su uspostavili učitelji razredne nastave.

Zahvaljujemo vam se još jednom na brizi i vremenu koje ulažete da bi nastava na daljinu funkcionirala i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji dok traje ovakav način nastave, odnosno do povratka u školu svih učenika. 

 

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA U VEZI IZNIMNE MOGUĆNOSTI ZA NASTAVU OD 11. SVIBNJA
Melita Mesarić / datum: 4. 5. 2020. 12:16

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.

Kao što ste već vjerojatno čuli u najavama na vijestima, od 11. svibnja trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da neće sva djeca moći doći u školu. Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve. I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Nastava će se stoga organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (ovdje naglašavamo da se u našoj školi razredna nastava izvodi samo u vremenu od 8.00 do 12.00 sati)

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi prdržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, mogućnosti prijevoza, prijave djece za nastavu u školi i potpisivanje izjave bit ćete obaviješteni u tjednu od 4. do 8. svibnja.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE I IZJAVA RODITELJA ZA IZNIMNU MOGUĆNOST ORGANIZACIJE NASTAVE OD 11. SVIBNJA ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA

Nastavno na najavu o iznimnoj mogućnosti organiziranja nastave za učenika od 1. do 4. razreda, a koji ispunjavaju odgovarajuće uvjete (navedene niže) objavljujemo ovdje epidemiološke mjere za djecu i roditelje koje će vrijediti u školi u slučaju da bude potrebe organiziranja nastave. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO ČETVRTKA 7. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

   - Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u matičnu školu u Svibovcu u vremenu od 8.00 do 12.00 sati

   - Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail ravnateljica@os-svibovec.skole.hr ili tajnistvo@os-svibovec.skole.hr

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

Napomena: u Područnoj školi Gornja Poljana traju radovi na energetskoj obnovi pa zbog sigurnosti djece (ukoliko radovi unutra ne budu gotovi ovaj tjedan) postoji vjerojatnost da će djeca polaziti nastavu u matičnoj školi.

U prilozima niže nalaze se Upute i Izjava.

 


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Anita Balažinec Zdelar / datum: 24. 4. 2020. 10:27

Planet Zemlja ove godine proslavila je 50. rođendan!

Iako je planet Zemlja stariji od 4,6 milijardi godina, Dan planeta Zemlje počeo se obilježavati tek prije 50 godina, a u Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine. Svake godine 22. travnja različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša.

Unatoč tome što se u Hrvatskoj provodi online nastava, učenici OŠ Svibovec obilježili su ovaj dan, no na malo drugačiji način. Zajedno s razrednicima pogledali su prezentaciju kojom su se upoznali s čudesno lijepom i čudesno strašnom stranom Zemlje, njezinom hirovitosti i važnosti za svako živo biće koje ju nastanjuje. Vidjeli su i na koji način čovjek svojim djelovanjem utječe na promjene koje se odvijaju na Zemlji.

Nakon toga su odradili intervju sa Zemljom. Zemlja im je rekla da se osjeća tužno i ranjeno. Šokirala ih je činjenica da Zemlji ljudi nisu najomiljenija živa bića koja ju nastanjuju, no nakon što im je obrazložila da je to zbog toga što se prema njoj odnose nemarno, uništavaju je i ne poštuju, učenicima je sve postalo jasnije.

Upravo zato su učenici 6.a razreda izradili digitalne postere u alatu Canva kojim pozivaju sve Vas, Zemljanke i Zemljani, da se brinete o svojem okolišu i da na taj način smanjite uništavanje Zemlje jer nam je ona jedini dom kojeg imamo.

Radove učenika pogledajte u galeriji.

Ana – Maria Beatrice Šikić

Učiteljica prirode, biologije i kemije


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS
Melita Mesarić / datum: 10. 4. 2020. 10:46
Dragi učenici, roditelji, djelatnici OŠ Svibovec !
Iza nas su tri tjedna online nastave, nastave koja je sve nas natjerala da radimo da drugačiji način. Za sve nas: učitelje, stručnu službu, roditelje i učenike ovaj način rada, stvorio je nove, nepoznate izazove s kojima se još nismo u našoj praksi i životu susretali. Ponosna sam na sve učitelje, na naše učenike i roditelje.Hvala svima na strpljenju u provođenju nastave na daljinu, učiteljima na trudu u pripremi i postavljanju materijala i sadržaja, kao i komunikaciji s roditeljima i učenicima u virtualnim razredima, roditeljima na razumijevanju, brizi i pomoći oko rada s djecom i na kraju našim učenicima, pred kojima je najteža zadaća. Nove sadržaje razumjeti i naučiti u ovim iznimnim okolnostima nije nimalo lako.
Želim da se odmorite ovih dana, provedete ih u krugu obitelji. 
Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, kojim se slavi uskrsnuće Isusa Krista. običaj je da se na taj dan ,uz bogatstvo blagdanskog stola, okupe članovi obitelji i u miru u domu uživaju jedni uz druge.

Današnja situacija je drugačija od one na koju smo navikli svake godine. Naši učenici izradili su čestitke u programu Canva i ja vam uz pobjedničku čestitku Leonarde Pantaler svima želim sretan Uskrs i radosne uskrsne blagdane!  (uz napomenu #ostanitedoma)


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE
Melita Mesarić / datum: 8. 4. 2020. 12:51

SATNICA (razgovor s učiteljima po uobičajenom rasporedu) – od 14.04.2020. (utorak)

1. sat  8,00 – 8,20

2. sat 8,25 – 8,45

3. sat 8,50 – 9,10

4. sat 9,25 – 9,45

5. sat 9,50 – 10,10

6. sat  10,15 – 10,35

7. sat 10,40 – 11,00

8. sat 11,05 – 11,25

* molimo da se pridržavate rasporeda i svih uputa koje daju učitelji koji će vam u navedeno vrijeme biti dostupni u virtualnoj učionici

* dakle, u virtualnoj učionici u određeno vrijeme otvorite predmet koji tada imate po rasporedu

* slijedi i vrednovanje i ocjenjivanje prema UPUTAMA i SMJERNICAMA


[OPŠIRNIJE]UPUTE RODITELJIMA - KORONA VIRUS
Melita Mesarić / datum: 25. 3. 2020. 09:37

Korona virus - kako razgovarati djecom ?

https://www.unicef.org/croatia/price/sto-roditelji-trebaju-znati-o-novom-koronavirusu


[OPŠIRNIJE]ODGAĐA SE TESTIRANJE UČENIKA ZA UPIS U 1. RAZRED
Melita Mesarić / datum: 25. 3. 2020. 09:31

Poštovani roditelj/skrbnici,

szukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, odrađa je testiranje za upis u 1. razred planirano za 23.04.2020.. O novom terminu bit ćete pravovremeno obaviješteni.

S poštovanjem,

Ravnateljica: Melita Mesarić


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODGODI TESTIRANJA
Melita Mesarić / datum: 23. 3. 2020. 18:15

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata prijavljenih na natječaj za učitelja fizike obavještava prijavljene kandidate da se zbog situacije s COVID-19 odgađa do daljnjega testiranje. Prijavljeni kandidati o datumu testiranja bit će naknadno obaviješteni čim se steknu uvjeti za provedbu testiranja.


[OPŠIRNIJE]21. 3. Svjetski dan osoba s Down sindromom
Anita Balažinec Zdelar / datum: 22. 3. 2020. 14:43

Učenici 2. razreda naše matične škole virtualno su obilježili s učiteljicom i vjeroučiteljem Svjetski dan osoba s Down sindromom.


[OPŠIRNIJE]Važno!
Anita Balažinec Zdelar / datum: 20. 3. 2020. 17:43

Dragi prijatelji OŠ Svibovec, molimo Vas da se odgovorno ponašate u ovim trenutcima i prema uputama Stožera civilne zaštite NE KORISTITE IGRALIŠTA kod OŠ Svibovec, PŠ Drenovec i PŠ Gornja Poljana! Hvala Vam!


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - predmetna nastava - virtualni razredi
Melita Mesarić / datum: 16. 3. 2020. 17:26
OBAVIJEST ZA UČENIKE: Još sutra 17.03.2020. (utorak) SAMI pratite po rasporedu materijale i preuzimate, zapisujete si, rješavate domaće zadaće... Bude gradivo i od danas iz predmeta koji vam nedostaju

 

SATNICA (razgovor s učiteljima po uobičajenom rasporedu) – od 18.03.2020. (srijeda)

1. sat  8,00 – 8,15

2. sat 8,20 – 8,35

3. sat 8,40 – 8,55

4. sat 9,10 – 9,25

5. sat 9,30 – 9,45

6. sat 9,50 – 10,05

7. sat 10,10 – 10,25

8. sat 10,30 – 10,45

* molimo da se pridržavate rasporeda i svih uputa koje daju učitelji koji će vam u navedeno vrijeme biti dostupni u virtualnoj učionici

* dakle, u virtualnoj učionici u određeno vrijeme otvorite predmet koji tada imate po rasporedu


[OPŠIRNIJE]RAZREDNA NASTAVA
Melita Mesarić / datum: 16. 3. 2020. 15:22

OSNOVNA ŠKOLA - razredna nastava:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:
 


Razred
 
Termin

1. razred
 
počinje u 8.00 sati

2. razred
 
počinje u 10.00 sati

3. razred
 
počinje u 13.00 sati

4. razred
 
počinje u 15.00 sati

 

Radni materijali uz Školu na Trećem dostupni su na mrežnim stranicama Škole za život - https://skolazazivot.hr/materijali/

 

Roditelji molimo Vas da komunicirate s učiteljima unaprijed dogovorenim kanalima.


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - predmetna nastava - virtualni razredi
Melita Mesarić / datum: 16. 3. 2020. 13:21

Poštovani roditelji i učenici viših razreda OŠ Svibovec,

hvala svima na suradnji ovih dana.

Virtualne učionice za našu školu su spremne i dobro funkcioniraju.

Učenici mogu bez problema komunicirati s učiteljima i preuzimati materijale tako da ćemo mi koristiti vlastite sadržaje i materijale koje su kreirali učitelji.


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - predmetna nastava - virtualni razredi
Melita Mesarić / datum: 15. 3. 2020. 15:01

Učitelji i učenici od 5. do 8. r. komunicirat će putem virtualnih razreda u sustavu Teams. Poveznice za pojedine virualne razrede su slijedeće:

5.a razred

6.a razred

7.a razred

8.a razred

8.b razred

8ab engleski jezik

U slučaju ispada sustava Teams, učitelji i učenici će komunicirati putem e-pošte i web stranice škole (u kartici "Nastava na daljinu" nalaze se izbornici za svaki razred pa će se prema potrebi tamo stavljati potrebni materijali)

NAPOMENA: Upozoravamo učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

* ako još netko ima poteškoća sa prijavom na Office 365 i Teams molim da se sutra javi

VAŽNO: SUTRA 16.03.2020. U 9,00 sati MOLIMO SVE UČENIKE DA SE PRIJAVE U SUSTAV Teams I PROBAT ĆE USPOSTAVITI KOMUNIKACIJU SA SVOJIM RAZREDNICIMA 


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - predmetna nastava
Melita Mesarić / datum: 15. 3. 2020. 14:59

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.


OSNOVNA ŠKOLA - predmetna nastava

 

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

 


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - razredna nastava
Melita Mesarić / datum: 15. 3. 2020. 14:53

Razredna nastava

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu HRT (HRT 3), za učenike 1. - 4. razreda, organiziralo nastavu prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, u sljedećim terminima:

 

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

Razred

Termin

1.       razred OŠ

8 – 10 h

2.       razred OŠ

10 – 12.30 h

3.       razred OŠ

13 – 16 h

4.       razred OŠ

16 – 19 h

 

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu putem HRT 3 pod nazivom Škola na trećem bit će ponedjeljak, 16. ožujak 2020. Ako ne možete pratiti HRT 3 na tv prijemniku, možete ga pratiti i na računalu na linku: https://hrti.hrt.hr/live/tv  

U toku sutrašnjeg dana na web stranici bit će obavijest o načinu preuzimanja zadataka za domaću zadaću i daljnje komunikacije s učiteljima.


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST
Melita Mesarić / datum: 13. 3. 2020. 16:56

VAŽNA OBAVIJEST!!

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku da se od ponedjeljka (16. ožujka 2020.) odgađa nastava na razdoblje od dva tjedna u osnovnim i srednjim školama te fakultetima, zbog situacije vezane za koronavirus.

Odlučeno je da će se primijeniti model po kojemu će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije, a za više razrede organizirat će se online nastava.

Sva natjecanja odgođena su do daljnjeg.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca koja nemaju gdje biti zbrinuta, ali nastava se obustavlja na dva tjedna.

Prijevoz učenika neće biti organiziran.

UPUTE MINISTARSTVA - IZVOĐENJE NASTAVE NA DALJINU

Detaljne upute možete pročitati na slijedećoj poveznici.

 

 

Ravnateljica:

Melita Mesarić, dipl. uč.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE
Melita Mesarić / datum: 12. 3. 2020. 17:03

Mole se učenici viših razreda da sutra, 13.03.2020., u školu ponesu tablete (laptope) kako bi napravili potrebne instalacije programa.

U kartici "Nastava na daljinu" nalaze se upute za instalaciju potrebnih programa ukoliko ih želite instalirati kod kuće.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ UČITELJ/UČITELJICA FIZIKE
Melita Mesarić / datum: 11. 3. 2020. 07:49

Natječaj se nalazi na poveznici http://os-svibovec.skole.hr/natje_aj


[OPŠIRNIJE]Preporuke postupanja u odogojno-obrazovnim ustanovama vezane uz COVID-19
Melita Mesarić / datum: 6. 3. 2020. 19:41

Poštovani roditelji,

kako bismo spriječili širenje gripe, različitih drugih viroza pa i potencijalno novog corona virusa, svi zajedno trebamo pratiti upute Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja te higijenskim mjerama pridonijeti zdravlju svih nas. Preporuke MZO i HZJZ nalaze se u priloženom dokumentu pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]KAKO UMANJITI RIZIK OD ZARAZNIH BOLESTI
Melita Mesarić / datum: 6. 3. 2020. 19:28

Kratka video-uputa od HZJZ na temu :

KAKO UMANJITI RIZIK OD ZARAZNIH BOLESTI.

Za pokretanje filmića kliknite na donji link

view.html


[OPŠIRNIJE]U parku ispred škole postavljeni informativni letci o posađenim vrstama
Melita Mesarić / datum: 24. 2. 2020. 09:14

Nakon što su učenici Osnovne škole Svibovec u listopadu prošle godine zasadili park šumu autohtonih vrsta „Drvene fare“ nastavili smo s njezinim uređenjem. Učitelj Tehničke kulture Stanko Medvedec i domari škole Stjepan Pantaler i Stjepan Pokos pripremili su i postavili metalne stalke za postavljanje informativnih letaka.

Učenice članice izvannastavne aktivnosti Školski vrt pripremile su informativne letke. Ukratko su svaku vrstu opisale, navele podatke o njihovoj rasprostranjenosti, staništu koje im najbolje odgovara i važnosti svake vrste za čovjeka. Uz opis i sliku za lakše prepoznavanje vrsta, stavile su i QR kodove koji vode do internetske stranice na kojoj se mogu saznati dodatne informacije o svakoj posađenoj vrsti.

Letke su zalijepile na metalne stalke, ali tek nakon što su uz pomoć svojih opisa prepoznale posađene vrste.

Učenici sedmih razreda su odmah nakon postavljanja pohrlili i pogledali kakvi su to novi letci postavljeni u parku. S oduševljenjem su čitali, a posebno im se svidjela mogućnost skeniranja QR kodova svojim novim tabletima i otkrivanja novih informacija o svakoj vrsti poput njihove ljekovitosti ili recepata za ljekovite napitke, uvarke i likere.

Ovim putem pozivamo i sve vas da prošećete našim parkom, pročitate letke, skenirate QR kodove svojim mobitelima i naučite nešto novo o dobro vam poznatim vrstama „Drvene fare“.

Ana – Maria Beatrice Šikić

 

Više fotografija u foto-galeriji http://os-svibovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=90


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta obilježen u OŠ Svibovec!
Melita Mesarić / datum: 24. 2. 2020. 08:59

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo informacije, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje s mogućim rizicima.

Učenici 6.a razreda OŠ Svibovec Dan sigurnijeg interneta obilježili su igrajući društvenu igru. Kako bi došli do cilja morali su odgovarati na pitanja vezana uz sigurnost i zaštitu podataka na internetu, pravila ponašanja na društvenim mrežama ili crtati predmete kojima se koristimo prilikom korištenja računala i pristupu internetu. No, ono najvažnije jest da su u igri i sami morali osmisliti savjete za sigurnije korištenje interneta i društvenih mreža.

 

Slike u foto-galeriji http://os-svibovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=89


[OPŠIRNIJE]Obavijest o ekskurziji učenika 7.a OŠ Svibovec
Melita Mesarić / datum: 24. 2. 2020. 08:49

Obavijest u privitku


[OPŠIRNIJE]Obavijest o otvaranju ponuda za organizaciju višednevne ekskurzije učenika 7.a OŠ Svibovec
Melita Mesarić / datum: 18. 2. 2020. 13:14

Obavijest o otvaranju ponuda za organizaciju višednevne ekskurzije učenika 7.a razreda OŠ Svibovec.


[OPŠIRNIJE]Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021.
Melita Mesarić / datum: 18. 2. 2020. 12:48

Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. nalazi se na poveznici http://www.varazdinska-zupanija.hr/repository/public/2020/2-javni-pozivi/sijecanj/plan-upisa/Plan-upisa.pdf


[OPŠIRNIJE]Obavijest o otvaranju ponuda za organizaciju višednevne ekskurzije učenika 4. razreda OŠ Svibovec
Melita Mesarić / datum: 11. 2. 2020. 13:32

Obavijest o otvaranju ponuda za organizaciju višednevne ekskurzije učenika 4. razreda OŠ Svibovec


[OPŠIRNIJE]POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE EKSKURZIJE- MATURALNOG PUTOVANJA
Melita Mesarić / datum: 6. 2. 2020. 07:39

Poziv se nalazi na poveznici http://os-svibovec.skole.hr/javni_pozivi?news_hk=5552&news_id=630&mshow=1139#mod_news


[OPŠIRNIJE]POZIV ZA ORGANIZACIJU "ŠKOLE U PRIRODI"
Melita Mesarić / datum: 29. 1. 2020. 11:40

Poziv se nalazi na poveznici http://os-svibovec.skole.hr/javni_pozivi?news_hk=5552&news_id=626&mshow=1139#mod_news


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava učenika 5.-8. razreda
Ivana Pintač / datum: 30. 10. 2019. 10:52

Jučer su učenici viših razreda u sklopu terenske nastave u Zagrebu posjetili Edukacijski centar Hrvatskog Crvenog križa.
Interdisciplinarna nastava u Edukacijskom centru sastojala se od dva djela: obilaska edukativno-izložbenog prostora koji se nalazi u sklopu Edukacijskog centra Hrvatskog Crvenog križa i sudjelovanja učenika na radionici pod nazivom Informirani, pripremljeni, zajedno., gdje su učili kako se pripremiti za izvanredne situacije (potresi, poplave i dr.).

Nakon Edukacijskog centra trebali su krenuti na put prema Oroslavju i tamo posjetiti Park znanosti. Budući da se svi interaktivni znanstveni i edukativni sadržaji odvijaju na otvorenom prostoru, zbog lošeg vremena ostali su u Zagrebu i posjetili CineStar. Pogledali su film Putovanje jednog psa. Dirljiva priča o teškom djetinjstvu djevojčice C. J. i neraskidivom prijateljstvu između čovjeka i psa mnoge je preplavila emocijama. 

Fotografije pogledajte u Foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Svibovcu
Ivana Pintač / datum: 30. 10. 2019. 10:26

Učenici 6.a razreda su se u ponedjeljak, 28. listopada u sklopu nastave prirode uputili na terensku nastavu u Svibovcu. Nakon kratke šetnje selom, stigli su do šumarka u kojem su odradili pripremljene zadatke. Podijelili su se u skupine i prionuli na posao. Zadatak je bio opisati stanište, odrediti životne uvjete koji određuju vrstu staništa, prepoznati biljne i životinjske vrste na staništu, izraditi otiske kora stabala te uočiti gljive na staništu.
Osim zadataka iz Prirode ovom se terenskom nastavom svladavaju ishodi i ovladavaju kompetencije međupredmetnih tema Održivi razvoj, Osobni i socijalni razvoj, Građanski odgoj te Zdravlje.
Zadatke su odradili veoma uspješno, a što su sve radili pogledajte na fotografijama.

Ana-Maria Beatrice Šikić

Ostale fotografije vidjet ćete klikom na Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Ivana Pintač / datum: 23. 10. 2019. 11:48

Dragi učenici!

U petak, 25. listopada 2019., donesite staru odjeću i obuću zbog sadnje drveća. 

Ana-Maria Beatrice Šikić


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Varaždin
Ivana Pintač / datum: 20. 10. 2019. 23:39

Učenici 3. i 4. razreda OŠ Svibovec i PŠ Gornja Poljana i Drenovec, u pratnji svojih učiteljica, u sklopu terenske nastave posjetili su Varaždin. Posjetili su povijesnu Županijsku palaču i sjedište Varaždinske županije. Entomološkom odjelu Gradskog muzeja Varaždin pogledali su jedinstvenu zbirku kukaca najvećega varaždinskog prirodoslovca Franje pl. Košćeca. Uz razgled samog centra grada i stručno vodstvo posjetili su Muzej anđela i Muzej hrvatskog vatrogastva te Varaždinsko groblje. 

Ostale fotografije pogledajte u Foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Ivana Pintač / datum: 26. 9. 2019. 15:49

Naša škola se i ove godine uključila u obilježavanje Europskog dana jezika, s ciljem razvijanja interesa za učenje drugih jezika kod učenika. 

Ovaj dan se obilježava svake godine 26. rujna, još od 2001. godine, na inicijativu Vijeća Europe. 

Naše učiteljice engleskog i njemačkog jezika iznenadile su učenike izloživši jezikolomke na engleskom i njemačkom jeziku po vratima svih razreda. Kroz čitav dan su se učenici trudili pročitati ih što brže i točnije.


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan sporta
Ivana Pintač / datum: 26. 9. 2019. 12:55
U povodu Europskog tjedna sporta učenici nižih razreda matične škole su se, zajedno sa svojim učiteljicama, odlično zabavili i razgibali uz aerobik, različite štafetne igre, graničara i igre lovica.
 

[OPŠIRNIJE]Dan branitelja Varaždinske županije
Ivana Pintač / datum: 20. 9. 2019. 13:15

U četvrtak, 19. 9. 2019., odali smo počast poginulim braniteljima, a posebno smo se prisjetili i naših bivših učenika, njih jedanaest, koji su život dali za našu Domovinu.

Nakon kratkog svečanog programa kojemu su prisustvovali i župan Radimir Čačić, pročelnik Miroslav Huđek, predsjednik UDVDR Klub- Jalševec Anđelko Horvat i ostali nam dragi gosti, položili smo vijenac i zapalili svijeće ispred spomenika u školskom dvorištu. Nakon toga su naši gosti u pratnji Davorina Milića, učitelja povijesti i geografije, posjetili Spomen sobu.

Više pročitajte na: http://varazdinska-zupanija.hr/novosti/gradovi-i-op%C4%87ine/%C5%BEupan-%E2%80%9C-moramo-se-ponositi-na%C5%A1im-hrabrim-braniteljima-koji-su-svoje-%C5%BEivote-utkali-u-obranu-domovine%E2%80%9C/

Fotografije pogledajte u Foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019.
Ivana Pintač / datum: 18. 9. 2019. 12:22

Pozivam učenike viših razreda da i ove godine sudjeluju u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja “Ritam odrastanja”, koji se održava u sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2019. 

Za sve detalje i nedoumice vezano uz sudjelovanje javite se u knjižnicu.

knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Početak nove nastavne godine
Melita Mesarić / datum: 6. 9. 2019. 11:29
Poštovani roditelji i učenici Oš Svibovec,
u ponedjeljak 09.09.2019. počinje nova nastavna godina.
Autobus polazi iz Grešćevine u 7,00 sati i vozi po uobičajenom rasporedu.
Molim učenike nižih razreda da čekaju autobus 10 minuta ranije nego inače jer će odmah ići po njih čim ostavi učenike viših razreda kod škole.
U 8,00 sati bit će prijem prvašića u dvorani i nakon toga svaki razred sa svojim razrednikom ići će u učionice i preuzeti udžbenike i raspored sati.
Učenici područnih škola u 8,00 sati moraju biti u svojim područnim školama.
Učenici polaze kućama autobusom iz škole 9,30 sati.
U ponedjeljak školska kuhinja ne radi. S radom počinje u utorak.
 

[OPŠIRNIJE]ODLUKA O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVNE GODINE
Melita Mesarić / datum: 19. 8. 2019. 11:04

ODLUKA O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVNE GODINE, BROJU RADNIH DANA I TRAJANJU ODMORA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.

U priloženim dokumentima nalaze se Odluke o početku nastavne godine i trajanju odmora učenika u školskoj godini 2019./20.

Odluku o početku i završetku nastavne godine možete pogledati u (dopisu).

Odluku o odmoru učenika slijedeće školske godine možete pogledati u (dopisu).


[OPŠIRNIJE]Dopis o raspisivanju Poziva za besplatnu prehranu
Melita Mesarić / datum: 31. 7. 2019. 13:19

Ministarstvo za demografiju, obitelj,mlade i socijalnu politiku raspisalo je 30. srpnja 2019. godine Otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga za "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)" Usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama,

U prilogu se nalazi Obavijest Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.


[OPŠIRNIJE]Udžbenici i radni materijali
Melita Mesarić / datum: 12. 7. 2019. 13:18

Poštovani roditelji,

u kartici "Udžbenici" nalaze se detaljni popisi drugih obrazovnih materijala i pomoćnih sredstava za školsku godinu 2019./2020. koje možete preuzeti.


[OPŠIRNIJE]Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za šk. god. 2019./2020.
Melita Mesarić / datum: 12. 7. 2019. 13:12

U skladu sa člankom 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/2018) ravnateljica Osnovne škole Svibovec donijela je Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2019./2020. Odluka je u privitku.


[OPŠIRNIJE]Ruksak (pun) kulture
Ivana Pintač / datum: 17. 6. 2019. 10:02

U utorak, 11. lipnja, zahvaljujući projektu Ruksak (pun) kulture, našu su školu posjetili glumac Marko Cindrić, strip-crtač Vladimir Šagadin te dr.sc. Marjana Hameršak, stručnjakinja za dječju književnost. U dva školska sata učenicima 7. i 8. razreda predstavili su knjigu Zenobija, razgovarali s njima o životu u drugim kulturnim sredinama (sličnosti i razlike), o uzrocima i posljedicama ratova i izbjeglištva, a nakon toga su održali i strip radionicu.

 


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Ivana Pintač / datum: 31. 5. 2019. 10:40

U srijedu, 29. svibnja, svečanom priredbom smo proslavili 155. godišnjicu školstva u Svibovcu.  Na samom početku, nakon što smo himnom odali počast domovini te nakon najave naših voditeljica Dijane i Viktorije, prisutnima su se obratili zamjenik župana Varaždinske županije, gospodin Tomislav Paljak te zamjenik gradonačelnice Varaždinskih Toplica, gospodin Ivica Čičak. Nakon toga učenici su nam pokazali što su sve tjednima marljivo uvježbavali. Bilo je pjesme, recitacija, glume i viceva.

Na kraju priredbe ravnateljica škole Melita Mesarić podijelila je nagrade učenicima i mentorima koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima. Za uspomenu na ovu našu veliku godišnjicu, ravnateljica je gostima, koji redovito podupiru rad naše škole, podijelila prigodne slike – rad naše učenice Renate Modrić i njene mentorice Sandre Pokos. Veselom pjesmom našeg zbora završili smo priredbu i pozdravili drage nam goste.

Fotografije pogledajte u Foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Likovni radovi naših učenica izloženi u Muzeju Mimara
Ivana Pintač / datum: 30. 5. 2019. 10:09

U subotu 25. svibnja u Muzeju Mimara u Zagrebu otvorena je izložba pod nazivom Tradicija i suvremenost - Nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske. Organizator je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe - UHULI, Zagreb. Izložbu su, u pratnji učiteljice Sandre Pokos, posjetile učenice Lucija Sopić, Dora Brleković i Izabela Jožić, čiji su radovi izloženi. Cilj ovogodišnjeg natječaja i izložbe usmjeren je na okoliš te biološku i ekonomsku raznolikost i načine života u prirodi na lokalnome, regionalnome i nacionalnome nivou s težištem na temi nacionalnih parkova Hrvatske.

Nakon razgleda izložbe, posjetile su i Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja.

Fotografije pogledajte u Foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava OROSLAVJE – KRAPINA
Ivana Pintač / datum: 28. 5. 2019. 11:39

Učenici 1. – 3. razreda OŠ Svibovec te PŠ Gornja Poljana i PŠ Drenovec, 23. svibnja 2019. godine išli su na terensku nastavu Oroslavje – Krapina. Najprije su posjetili Park znanosti u Oroslavju, zatim Stubicu gdje su pogledali spomenik Matiji Gupcu te Gupčevu lipu. U 12:15 h krenuli su prema Krapini, u Muzej krapinskih neandertalaca. Tamo su se podijelili u 2 grupe. Dok je jedna grupa bila u razgledu Muzeja i njegovog postava, učenici druge grupe su na radionici Abeceda fosila izrađivali slike svog imena pomoću znakova fosila. Nakon toga je krenula zamjena grupa i šetnja Hušnjakovim brdom. Za kraj su se počastili sladoledom i iza 16 h krenuli put Svibovca.

Ostale fotografije pogledajte u Foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Reciklirana priča
Ivana Pintač / datum: 21. 5. 2019. 12:57

Danas smo u našoj školi ugostili glumce Martinu Čvek i Tomislava Svetića iz kazališta Svarog. Oni su za učenike od 1. do 5. razreda izveli edukativnu, humorističnu i interaktivnu predstavu o zbrinjavanju i recikliranju stakla pod nazivom Reciklirana priča. Učenici su pažljivo pratili što se događa na pozornici, uključivali su se u predstavu i na kraju u kvizu pokazali što su naučili. Učenici pomoćnici su nakon kviza bili nagrađeni prigodnim poklonima.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Školska shema
Ivana Pintač / datum: 17. 5. 2019. 08:19

Osnovna škola Svibovec je ove školske godine u sklopu projekta Ministarstva poljoprivrede Školska shema odabrana za provedbu pratećih obrazovnih mjera iz područja poljoprivrede: sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova te predavanja - edukacija djece o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama lokalnim lancima opskbe hrane, ekološkoj i održivoj proizvodnji i borbi protiv rasipanja hrane.               

Tako su u četvrtak 16. svibnja djelatnice Ministarstva održale predavanje o zdravoj i pravilnoj prehrani, uzgoju voća i povrća te učenicima razjasnile zašto je upravo voće i povrće iz vlastitog uzgoja najbolje za korištenje u prehrani. Učenici su sa zanimanjem pratili ovo interaktivno predavanje, sudjelovali u raspravi, a s veseljem očekuju i sljedeća predavanja. 


[OPŠIRNIJE]MakeX European Open 2019.
Melita Mesarić / datum: 14. 5. 2019. 13:03