2020-11-20 13:02:05

Dabar 2020.

Ove školske godine učenici naše škole su po prvi puta sudjelovali na natjecanju iz informatičkog i logičkog razmišljanja „Dabar“. Radi se o natjecanju koje se u Hrvatskoj provodi od 2016. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Više o samom natjecanju može se pročitati na stranici https://ucitelji.hr/dabar/

Natjecanje Dabar je osmišljeno kako bi se djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje. Zainteresirani učenici prijavili su se učiteljici informatike, Katarini Zovko Zadravec i učiteljici matematike, Zdravki Đurđević.

Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su osmislili stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

U našoj školi natjecanje se provelo u razdoblju od 9. 11. do 13.11., podijeljeno u manje skupine, radi poštivanja epidemioloških mjera. Ove školske godine na natjecanju je sudjelovalo 40-tak učenika.

Svim učenicima zahvaljujemo na sudjelovanju i pozivamo sve da se i slijedeće godine uključe.

Učiteljice informatike i matematike, Katarina i Zdravka.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji


Osnovna škola Svibovec